Astonic Rides

Astonic Rides brengt het fietsen in elk opzicht naar een volgend, hoger niveau. Deze in ons eigen Spijk ontwikkelde E-bikes staan voor Nederlands topdesign en vakmanschap, uitblinkend in comfort en kwaliteit. Daarmee weten Anneke en Roel van der Velde van Astonic Rides zelfs de meest verstokte niet-fietsers op de fiets te krijgen en hen van iedere kilometer te laten genieten.

Astonic Rides was ten tijde van de oprichting, en zeker tijdens de ontwikkeling van het allereerste model, een pionier met de dikke-bandenfiets. De brede band brengt comfort en veiligheid onderweg. Voeg daar de elektrische ondersteuning aan toe – de E-bikes van Astonic Rides rijden maximaal 25 kilometer per uur en je krijgt ondersteuning als je de benen roteert – en ook de langere fietstocht wordt een heerlijk ontspannen onderneming.

Roel van der Velde, werktuigbouwkundige en ingenieur, bouwde het eerste prototype voor zijn eigen gezin: een elektrische bakfiets met dikke banden voor extra grip op de weg. Die fiets beviel zó goed en kreeg zó veel aandacht dat er in 2019 een prachtige onderneming uit voortkwam, met een gezellige showroom aan de Spijkse Kweldijk en sinds begin 2024 met een iets verderop gevestigde aparte werkplaats.

Built to last

Er zijn sindsdien verschillende modellen ontwikkeld. De Extended E-bike is het gezinsmodel dat ‘meegroeit’ met je opgroeiende gezin. De Breeze is dan weer bijzonder geschikt voor woon-werkverkeer. De basis van alles zijn het deskundig ontwerpend oog en het ambachtelijk handwerk van Roel van der Velde gebleven. Astonic Rides is ‘built to last’ en dat vertaalt zich in high end kwaliteit en een even hoog serviceniveau.

Op geen enkele manier worden er concessies gedaan aan de kwaliteit: de frames zijn van aluminium dat gebogen en gesneden is in Nederland, de dikke banden zijn bovenal functioneel (want: comfortabel en stabiel) en de gebruiksvriendelijkheid wordt geoptimaliseerd door onder andere een geveerde voorvork, hydraulische schijfremmen, een accu met hoogwaardige 21700 cellen van Samsung en afmontage met onderdelen uit het hogere segment.

Elk model wordt in twee framematen geleverd, zodat de E-bike voor iedere gebruiker op maat af te stellen is. Het is ook mogelijk om de fiets helemaal custom made te ontwerpen, met een maatwerk frame, een ander stuur, een dropper-post, speciale accessoires of bijvoorbeeld een uitvoering in de huisstijl van een bedrijf.

Unieke beleving

Het draagt allemaal aan de unieke beleving die Astonic Rides te bieden heeft. Anneke van der Velde lacht: ‘Die eerste bakfiets heeft zelfs van mij een fanatiek fietser gemaakt. Voor die tijd stapte ik nooit op de fiets.’ Het is precies wat zij en Roel nastreven en waarin ze met lof slagen. ‘Doordat deze E-bikes het fietsen zo ontspannen maken, leggen onze klanten veel meer kilometers af dan gemiddeld: tweeduizend om elfhonderd.’

De Astonic ervaring is bijzonder geschikt voor woon-werkverkeer. Dit dagelijks pendelen op de fiets is vanzelfsprekend veel gezonder dan de auto en het is veel leuker bovendien. Het is een heerlijke manier om tot rust te komen en het hoofd leeg te maken en Astonic Rides speelt daar volledig op in met zijn dienstverlening. ‘We bieden verschillende leasemogelijkheden aan, in combinatie met onderhoud onder werktijd en diefstalverzekering.’

Goede proefrit

Astonic Rides heeft alles in huis om het zakelijk en woon-werkverkeer duurzamer te maken, op een leuke, energieke en stijlvolle manier. Die beleving begint al bij de kennismaking in Spijk waar modellen kunnen worden getest met een hapje en een drankje erbij, met aansluitend een proefrit over de prachtige naastgelegen Zuiderlingedijk, waarmee de toekomstige berijder ongetwijfeld in de stemming komt. Een goede proefrit is van belang om de fiets helemaal naar wens af te stellen.

Het is een fraai staaltje Dutch design met een mooie missie: om nóg meer mensen in fietsland Nederland in beweging te brengen. Dankzij de recente ingebruikname van de nieuwe werkhal hebben Anneke en Roel van der Velde alle voorwaarden gecreëerd om meer bedrijven en organisaties daarin te faciliteren.

Astonic Bikes BV
Spijkseweldijk 104A, 4211CX Spijk

info@astonic-rides.nl
www.astonic-rides.nl/

Dit is een artikel uit GRNCHM Business & Lifestyle #2024. Klik hier om het volledige magazine te lezen.