Avres

Van een klassieke sociale werkplaats groeide Avres de afgelopen jaren uit tot een veelzijdig ontwikkelbedrijf. Vrijwel iedereen in de regio die buiten het arbeidsproces belandt, kan bij Avres weer werkfit worden gemaakt. Dat is fijn voor hen, maar ook voor werkgevers in de regio. Die kunnen via Avres namelijk met een gerust hart werk uitbesteden, medewerkers inhuren of zelf mensen in dienst nemen.

Complex werk geen probleem

“Alle bedrijven die hier op bezoek komen, zijn verbaasd over de diversiteit van het werk dat onze mensen uitvoeren”, vertelt Wilbert den Hartog, manager Ontwikkeling Werkt! “Een mooi voorbeeld is het werk dat we voor Foreco doen. Voor hen maken we de volledige buitenverlichting voor hun prefab bergingen. Voor andere opdrachtgevers werken onze mensen aan bijvoorbeeld zonnepanelen en waterontharders. Omdat we een steeds bredere doelgroep aan het werk hebben, gaat het werk van heel eenvoudig tot behoorlijk complex.” 

Professionele ontwikkeling

Dat Avres zo’n veelzijdig arbeidsaanbod heeft, heeft alles te maken met de ontwikkeling die de organisatie de afgelopen jaren doormaakte. Voorheen lag de focus puur op werk. Nu is de organisatie vooral gericht op de professionele ontwikkeling van mensen in de regio die om wat voor reden dan ook even niet aan het werk zijn. Het zijn dus mensen met uiteenlopende opleidingsniveaus, met of zonder arbeidsbeperking, starters en mensen met bakken werkervaring. 

Mes snijdt aan twee kanten

Den Hartog is blij dat steeds meer werkgevers Avres weten te vinden. “Voor ons als ontwikkelbedrijf is het van belang dat mensen zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen”, legt hij uit. “We zijn daarom altijd op zoek naar zowel eenvoudige als ingewikkelde opdrachten. Voor werkgevers in de regio is het interessant om werk bij ons weg te leggen of onze mensen in te huren. Wij werken tegen een concurrerend tarief en zitten voor veel bedrijven om de hoek. Bovendien telt de inzet van onze mensen mee voor bijvoorbeeld een PSO-certificering. Het mes snijdt dus echt aan twee kanten.” 

“Avres is een betrouwbare partner voor Foreco”

“Avres wordt gewoon gerund als een bedrijf: afspraak is afspraak en de tarieven zijn concurrerend”, vertelt Dingo de Jong van Foreco, specialist in projecten met hout voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. “Daardoor is het een betrouwbare partner voor ons als werkgever. Medewerkers van Avres krijgen op de werkvloer de juiste professionele begeleiding en kunnen het werk daardoor prima aan. Voor ons is het ook ideaal dat Avres om de hoek zit. We brengen het werk gewoon met een aanhanger.”

Avres
Stadhuisplein 1, 4205 AX Gorinchem
info@avres.nl
www.avres.nl

Dit is een artikel uit GRNCHM Business & Lifestyle #2024. Klik hier om het volledige magazine te lezen.