Dolgraag hadden ze het spectaculair en uitbundig gevierd en daar was ook alle reden toe: een nieuwe naam, een nieuw kantoor, een jubileum. Het viel allemaal samen in 2020, maar het passende en geplande feest dat erbij hoorde, kon in het coronajaar niet doorgaan. Dat komt nog, belooft Elize van Veen: dat feest laat Goud Advocaten niet voorbijgaan.

Goud Advocaten. Oprichter Elize van Veen presenteerde in de zomer van 2020 de nieuwe naam van haar praktijk die in tien jaar tijd was uitgegroeid tot een bekend Gorcums en regionaal kantoor onder de naam Putters Advocaten. ‘Alles is op zijn plek gevallen’, vertelde ze bij de lancering. ‘Ondernemen is topsport, maar hard work paid off. Mensen om me heen verzamelen die net zo gedreven zijn als ik is misschien wel de grootste uitdaging geweest sinds ik dit kantoor begonnen ben, maar dat is gelukt. Daarmee had ik al goud in handen en nu zijn we ook daadwerkelijk Goud Advocaten geworden.’ Daarbij kwam de ingebruikname van een nieuw kantoor aan de Touwbaan in Gorinchem, precies tussen het stadhuis en het NS-station in. Een bestaand gebouw, maar volledig vernieuwd en met mooie, ruime kantoren voor alle advocaten en juridisch medewerkers van Goud Advocaten. Daar viel dus ook in letterlijke zin alles op zijn plek.

ROADSHOW
Omdat het echte feest uitgesteld moest worden organiseerde Elize van Veen in juli speciaal voor de gelegenheid een bijzondere roadshow. Ze ging bij klanten, relaties, vrienden en familie op bezoek met flesjes bubbels en maakte Goud Advocaten officieel met een mooie videoboodschap. De film werd een hit: na één dag was hij al vijfentwintigduizend keer bekeken. Aan die bekendheid zat ook een nadeel. ‘Toen ik de naam Goud bedacht, was mijn eerste gedachte: die bestaat vast al. Maar dat was niet zo, dus toen heb ik meteen alle domeinnamen geregistreerd en alles in gang gezet.’ Daags na de lancering werd Goud Advocaten echter gesommeerd om te stoppen met de nieuwe naam door Vangoud Advocaten uit Arnhem. ‘Ik heb nog geprobeerd om daar samen uit te komen, maar dat wilden ze niet. Toen ben ik de strijd aangegaan’, vertelt Elize van Veen. En die werd gewonnen. In oktober oordeelde de voorzieningenrechter dat Goud Advocaten de nieuwe naam mocht blijven voeren. Van Veen had het uiteraard liever zonder kort geding gezien, maar aan de andere kant: de gewonnen zaak was in zekere zin een kroon op het werk. Ze lacht:
‘Ja, dat is waar. Een extra strik erom: we zijn goud en blijven goud.’

DE MENS VOOROP
Goud Advocaten is een regionaal georiënteerd kantoor, gespecialiseerd in arbeidsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht en familierecht. Het is een kantoor waar de mens voorop staat, zo benoemt Elize van Veen de voornaamste drive. ‘We gaan heel ver mee in de emotie van onze cliënten. In het geval van familierecht zien we zo vaak dat ouders door hun emoties niet meer in het belang van het kind kunnen denken, maar dat doen wij wel. We gaan niet zomaar mee naar een zitting om maar meer declarabele uren te kunnen rekenen. Die menselijke kant, ons empathisch vermogen, dat zit er bij ons meer dan gemiddeld in, in alle rechtsgebieden.
Maar áls we er moeten staan in de rechtbank, dan staan we er ook.’
Al jaren is het team van Goud Advocaten ‘all female’, maar dat is zeker geen bedrijfsfilosofie. ‘Nee, het is geen bewuste keuze. We kiezen voor iedere positie
de beste kandidaat en dat zijn in ons geval steeds vrouwen geweest. Het zou wel interessant zijn om te zien of er iets verandert in de groepsdynamiek als er een man bijkomt, maar vrouwen hebben de overhand in rechtenstudies.’ ‘We hebben best een wens om te groeien, maar het team moet blijven kloppen. Dat staat voorop. Misschien kunnen we de ideale kandidaat zelf opleiden. We hebben nu weer een goede, enthousiaste stagiaire. Jeugd vinden we leuk; een frisse wind over de vloer. Dat helpt je ook om zelf mee te blijven gaan met je tijd.’