FlexiVers brengt smaak, geur en kleur in de Nederlandse horecamarkt
Het begon met een plaatselijke groentewinkel in Hardinxveld Giessendam, maar 21 jaar later is FlexiVers uitgegroeid tot een waar groentewalhalla voor horecaondernemers. Een van zijn eerste klanten was De Gieser Wildeman in
Noordeloos. Nu werkt Rudolf Sluimer dag en nacht om een groot deel van de regionale horeca van groenten, fruit en kruiden te voorzien. Rudolf en zijn om en nabij 40-koppige team leveren voornamelijk in Midden Nederland. ‘We zijn 24 uur per dag open en hebben negen auto’s rijden waardoor we een groot deel van Nederland kunnen bedienen.’ Ook kunnen klanten tot twee uur ’s nachts de bestelling doorgeven, die zij dezelfde dag nog willen ontvangen. ‘Dat is precies dat stukje flexibiliteit dat we graag willen uitdragen.’
Custom made
FlexiVers is gevestigd op bedrijventerrein Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam. Het pand waar de producten verwerkt worden staat hier, maar ook de productiekeuken waar verse slamelanges, sauzen, wokgroenten, stamppotten of gesneden kruidenmixen bedacht en gemaakt worden. ‘Ieder restaurant kan zijn eigen wensen doorgeven, deze producten zijn dan echt custom made en uniek. EasyVers is het huismerk van FlexiVers voor dit soort bewerkte producten.’
Dat is wat het werk zo leuk maakt, stelt Rudolf: ‘We zijn gedwongen creatief te blijven, we willen niet enkel producten één op één doorgeven van producent naar klant. Ongeveer 80 procent van wat we doen is in de horecamarkt. Verder is er ook een onderdeel binnen FlexiVers dat speciaal gericht is op de particuliere consument. ‘We zijn de online groenteboer met producten van restaurantkwaliteit.’
‘Ik kijk altijd goed om me heen voor de laatste foodtrends’
Met de seizoenen mee koken
Hij wil graag zoveel mogelijk lokaal werken. ‘We schaffen graag regionaal producten aan en werken nauw samen met de tuinders. Veel komt écht uit de regio. Maar de asperges komen bijvoorbeeld wel van Brabantse bodem, zoals het hoort. En de champignons komen uit Hedel. We bieden ook exotische producten aan als ananas of doerian. Deze komen wel van ver.’ ‘De wereld is veranderd, het verhaal en de oorsprong van producten worden veel belangrijker voor de consument’, merkt ook Rudolf. In de keuken bij FlexiVers staan doorgewinterde chefs die inventief kunnen omgaan met groenten, fruit en kruiden. ‘Die doerian bijvoorbeeld is een tropische vrucht waar de koks mee experimenteren om een goede vleesvervanger te maken. Daar is nu veel vraag naar.’
Elk seizoen is het aanbod van FlexiVers anders. ‘Het is prachtig om met de seizoenen mee te kunnen koken. Groenten en fruit zijn zulke mooie producten; smaakvol, kleurrijk en veelzijdig. Ik kijk altijd goed om me heen voor de laatste foodtrends. Veel beurzen bezoeken, lezen, maar natuurlijk ook genoeg zelf proeven.’