In veel gebouwen in Nederland laat het binnenklimaat te wensen over. Daardoor daalt de productiviteit en verspreiden luchtweginfecties zich gemakkelijker. Lang is daar weinig aandacht voor geweest, totdat corona het klimaatprobleem vol in de schijnwerpers zette. De Schilt bedrijven in Meerkerk hebben al ruim veertig jaar ervaring met hoogwaardige klimaatinstallaties. Het afgelopen jaar zagen zij de vraag verder toenemen.

Aan het groeien
“Traditioneel werken onze drie bedrijven – Schilt Airconditioning, Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek – vooral op grote projecten in de utiliteit, zoals kantoorpanden en ziekenhuizen”, vertelt brand manager Sven Hordijk. “Nu komen daar verenigingen, scholen, kerken en kleine ondernemers bij, die zich beginnen te realiseren hoe belangrijk een gezond binnenklimaat is..”

Passende , veilige oplossing
Hordijk vindt het mooi dat het klantenbestand zich verder verbreedt. “Op grote projecten werken we met ervaren vastgoedbeheerders en installateurs. Voor kleinere bedrijven en organisaties is het helemaal nieuw om zich te verdiepen in klimaatinstallaties. De wet- en regelgeving biedt ook maar weinig houvast. Alleen het Bouwbesluit geeft wat richting, maar dat is echt een ondergrens. Dankzij onze ruime ervaring en technische kennis kunnen we in iedere situatie adviseren over een passende, veilige oplossing. Vaak gaat het dan om een totaaloplossing, inclusief verwarmen en koelen.”

Altijd maatwerk
Elke installatie is maatwerk, dus de mensen van de Schilt bedrijven komen desgewenst op locatie kijken. Daarna brengen ze een advies uit over de beste klimaatoplossing. “Daarbij profiteren klanten optimaal van de enorme specialistische kennis die we binnen onze drie bedrijven hebben”, legt Hordijk uit. “In onze eigen werkplaats maken we onderdelen zo nodig op maat. We hebben daarnaast een enorme voorraad aan A-merken én we produceren onze luchtkanalen deels zelf. Dankzij eigen transport leveren we ook nog eens snel. Je kunt dus wel zeggen dat we onze klanten van A tot Z ontzorgen bij klimaatbeheersing.”